קנייה חכמה באינטרנט – איך לקנות באופן כדאי? מדריך
שופינג אונליין הוא תחום שכולם מכירים, אבל לא כולם יודעים איך לערוך קנייה חכמה באינטרנט. יש כמה שיטות שיכולות לעזור לקבל החלטה טובה וחכמה יותר.
הכל על הנושא.
מה זה קנייה חכמה באינטרנט?
קנייה חכמה באינטרנט היא שיטה ייחודית שבה אתם יכולים לקנות מוצרים ושירותים אונליין תוך כדי שילוב של ידע וכלים שמאפשרים לכם לקבל החלטה טובה יותר.
האינטרנט פתוח בפני כולם ומאפשר לבצע פעולות מהירות ויעילות יותר מאשר בשיטה המסורתית. יש המון אתרי אינטרנט שבהם אפשר לקנות, הרבה מוכרים וקונים, המון שיטות תשלום ועוד.
מכיוון שיש הכל מהכל, יש גם את הצד הפחות חיובי והוא ניצול של גורמים שונים כדי לפגוע בצרכן. הפגיעה הזו בצרכנים כוללת שימוש באתרים מזוייפים, גניבת מידע אישי, הונאה של אמצעי תשלום ועוד.
רכישה חכמה באינטרנט כוללת את המידע והטיפים השונים הכוללים מניעה של פגיעה בצרכן ושימוש בכלים שיכולים לעזור לקנות בצורה נבונה.
קנייה חכמה באינטרנט – איך עושים זאת? טיפים
הנה כמה טיפים ושיטות חכמות עבור שופינג אונליין:
- תכננו את הרכישה – יש אינספור מוצרים ושירותים באינטרנט, זה בלתי אפשרי לקנות הכל מהכל. כדאי לתכנן מראש מה רוצים לקנות ומה לא רוצים לקנות, כך אפשר למנוע מצבים של קנייה רגשית.
- הקצו תקציב מירבי – קבעו את התקציב המקסימלי שאותו תוכלו לנצל לצורך הקניות. קחו בחשבון את כל העלויות של רכישת המוצר לרבות מסי יבוא אישי, ביטוחים ועלויות משלוח.
- בדקו אתרים רשמיים – היכנסו לאתרים מקוריים והימנעו מאתרים לא מוכרים שנראים דומה או מזכירים את האתרים הרשמיים. האקרים יכולים להשתמש בכלים שונים כדי לדמות את האתר המקורי לרבות שליחת מייל, הצגת אתר אינטרנט דומה ועוד.
- בדקו שהרכישה מאובטחת – וודאו כי הדפדפן עובד בשיטת HTTPS, או שיש סמל של מנעול סגור בשורת הכתובת בדפדפן. פרוטוקול זה מורה על כך שהמידע שאתם מוסרים נשלח באופן מוצפן ומאובטח לאתר ואין לאף אחד אחר גישה לכך.
- חשבו על מוצרים דומים – לעיתים אנחנו צריכים פיתרון מסויים וכבר יודעים מה אנחנו צריכים. אך מומלץ לשקול מוצרים דומים או אחרים, שיכולים להיות כדאיים יותר. כך למשל, לבחור מוצר עם מותג פחות פופולארי שעולה גם זול יותר לרוב.
- השוו מחירים – לפני שאתם קונים מוצר או שירות מסויים, השוו את המחירים שלו באתרי אינטרנט אחרים. לעיתים אותו מוצר בדיוק עשוי להעלות במחיר זול יותר באתר אחר. כדאי להשוות בין האתר לבין אתרי המסחר הענקיים כמו אמזון, איביי או אלי אקספרס.
- שקלו להמתין לימי הקניות – ימי הקניות האינטרנט הם ימים פופולאריים בהם הצרכנים משקיעים כסף רב ברכישות. בימים אלו (כמו יום הרווקים הסיני, בלאק פריידי, סייבר מאנדיי וכד') הספקים מציעים בדרך כלל הטבות ומבצעים שווים במיוחד.
- בקשו הטבה או הנחה – זה לא ברור מאליו, אבל לעיתים אפשר לבקש מהמוכר הטבה מסויימת כמו קופון או הנחה.
- בררו את הדירוג או הביקורת של המוצר – וודאו כי הדירוג או הביקורת של הוצר גבוה מספיק כדי להורות על כך שמדובר על מוצר איכותי.
- צפו בתנאי ביטול עסקה – החוק בישראל מאפשר ביטול עסקה בתנאים מסויימים, אולם הדבר לא נוגע לאתרים רשמיים בעולם. בכל מקרה כדאי לברר מהם תנאי ביטול העסקה, איך תהליך ההחרטות עובד, כולל מידע על הספק או המוכר ועוד.
- נסו לקנות עם כרטיס נטען או ארנק וירטואלי – אפשר להקנות שכבת ביטחון נוספת ולרכוש באמצעי תשלום בטוח יותר כמו כרטיס אשראי נטען של הבנקים השונים או באמצעות ארנק וירטואלי כמו פייפל.