אי סים eSIM – מה זה, איך זה עובד, למה כדאי, איפה לקנות ומידע נוסף – מדריך מקיף
אי סים eSim הטכנולוגיה הפכה בשנים האחרונות לנושא מדובר מאוד בתחום התקשורת והגלישה הסלולרית בחו"ל ובארץ. היא משנה את הדרך בה אנחנו צורכים מגוון שירותי תקשורת.
הנה מדריך מלא של כל מה שאתם חייבים לדעת.
מה זה אי סים eSIM?
אי סים eSIM או בשמו המלא וראשי תבות של Embedded SIM, הוא כרטיס SIM המוטמע ישירות במכשיר הסלולרי ולמעשה מחליף את כרטיסי הסים הפיזיים שהיו נהוגים להחליף בעבר במכשירים. מי שהחליף חברת סלולר או שטס לחוץ לארץ ורכש חבילת גלישה, בוודאי מכיר את שיטת החלפת הסים הפיזי.
זוהי טכנולוגיית הדור החדש של תקשורת סלולרית. כרטיס ה-eSIM הוא לא חלק פיזי שניתן להחליף (להוציא ולהכניס) במכשיר, אלא מדובר על שבב אלקטרוני קטן המובנה בתוך מכשיר הטלפון הסלולארי. בעת מעבר לחברת סלולר אחרת או בעת טיסה לחו"ל, אין צורך להרכיב את כרטיס הסים של חברת הסלולר החדשה, אלא על ידי הגדרות אלקטרוניות בתוך המכשיר.
למעשה ה-eSim מספק לא רק טכנולוגיה חדשה, אלא גם חווית שימוש נוחה יותר (ללא צורך לחכות לסים של חברת הסלולר), גמישות (מעבר נוח וקל) ואפילו ניהול התקשורת הסלולרית (ניתן להטמיע מספר פרופילים ב-eSIM במקביל).
אגב, חשוב לציין, כי אי סים eSIM הוא לא סים אלקטרוני (Electronic SIM), על אף פי שנוהגים לומר שהוא אלקטרוני ולא פיזי. מטעה לחשוב שה-E שייכת למילה אלקטרוני. יש גם ספקים שמשתמשים במילה אלקטרוני, אך זה לא בדיוק נכון. ייתכן והכוונה שלהם שזהו רכיב אלקטרוני המוטמע בתוך המכשיר.
אם זה לא מספיק, אז עם eSIM אחד אפשר לנהל כמה פרופילים ביחד, כך שניתן לשלב מספר נייד לצרכים פרטיים, מספר לעסק וכך הלאה. אפשר גם להוסיף חבילת אינטרנט לחו"ל וביטול אחר חזרה לארץ.
eSIM – איך זה עובד?
ה-eSIM פועל באופן דומה לכרטיס SIM רגיל הפיזי, אך במקום להחליף פיזית את הכרטיס, התהליך מתבצע בצורה דיגיטלית. המידע הרלוונטי למנוי, כמו מספר הטלפון ומידע על החבילה, מועבר למכשיר באופן אלחוטי. זה מאפשר למשתמשים להחליף ספקים, להוסיף מספרים נוספים או לשנות תוכניות, הכל באמצעות אפליקציה או סריקת קוד QR.
eSIM פועל על פי תקן של GSMA (הארגון הבינלאומי לתקני טלקומוניקציה ניידת), שמבצע הצפנה כדי להבטיח את פרטיות המשתמש. המכשיר עם eSIM כולל שבב קטן שמאחסן את המידע הדרוש כדי להתחבר לרשת הסלולרית. כאשר המשתמש מבצע שינוי ספק או עובר למדינה אחרת, הפרופיל של הספק החדש ניתן להורדה ישירות למכשיר, ללא צורך בהחלפה פיזית של הכרטיס.
יתרונות eSIM – למה זה כדאי?
הנה כמה סיבות למה כדאי לבחור בטכנולוגיה הזו והבשורות אותן היא מביאה:
- נוחות – לא צריך להתעסק החלפה של כרטיסי SIM פיזיים קטנים עם המחט המיוחד בתוך המכשיר. כך שאפשר להחליף ספקי תקשורת תוך כדי חיסכון בזמן ובמאמץ.
- גמישות ותמיכה בריבוי פרופילים – אפשר להוסיף, להחיל ולשנות מספר פרופילים של ספקי תקשורת על אותו כרטיס eSIM. כך לדוגמה, מספר אישי, מספר עסקי, חבילת גלישה למדינות שונות ועוד.
- יעילות – מפעילים סלולריים יכולים להציע חבילות גמישות יותר משום שהתהליכים הופכים להיות יעילים יותר.
- תחרות ומחירים – קל יותר לספקי תקשורת חדשים להצטרף לטכנולוגיה הזו, בכך התחרות גדלה והמחירים הופכים להיות נוחים יותר. אלא שגם הגלובאליזציה הופכת להיות קרובה יותר, כך ספקי תקשורת בינלאומיים זמינים יותר, מה שחוסך עלויות לצרכנים.
- עמידות – כרטיס eSIM מוגן בתוך המכשיר הסלולרי מה שמפחית את הסיכון שלו להינזק או להיאבד.
- מכשירים איכותיים יותר – הטכנולוגיה הופכת את המכשירים הניידים לעיצובים טובים יותר, מכשירים קטנים ודקים, מכשירים קלילים, ללא חריצים מיותרים וחשוב מכל הם עמידים יותר למים ולזעזועים.
- התחברות וניתוק פשוטים – החיבור והניתוק של פרופילי התקשורת נעשים בצורה פשוטה יותר על ידי אפליקציה או סריקת קוד.
חסרונות eSIM
תופתעו לגלות, אבל יש גם חסרונות:
- תמיכה של מכשירים ומדינות – לא כל המכשירים בשוק תומכים בטכנולוגיה eSIM ולכן בפועל לא יכולים להתחבר לשירות זה. כמו גם, לא בכל המדינות יש תמיכה בשירותי תקשורת על בסיס eSIM.
- תלות במכשיר – אם המכשיר הסלולרי אבד או נגנב, כל המידע אודות ה-eSIM אובד ביחד איתו.
- תלות ברשת האינטרנט – על מנת להפעיל את ה-eSIM, המכשיר חייב להיות מחובר לרשת האינטרנט או וויפיי (WiFi).
- סיוע למשתמשים – מי שאינו טכנולוגי, עשוי לחשוב שהמעבר לטכנולוגיית eSIM מסובך והוא צריך עזרה.
מתי כדאי לשקול eSIM?
- נסיעות לחו"ל – ניתן להוריד חבילת גלישה מקומית ישירות למכשיר, ללא צורך בחיפוש אחר סים פיזי בחו"ל.
- מספר מכשירים – אם יש לכם מספר מכשירים (טלפון, שעון חכם וכו'), ה-eSIM מאפשר לנהל את כולם ממקום אחד.
- חלפת ספקים – אם תרצו להחליף ספק סלולר, המעבר בינהם הופך לפשוט ומהיר יותר.
- מכשירים חדשים – מכשירים רבים שיוצאים לשוק כיום תומכים ב-eSIM.
מכשירים תומכי eSIM
כיום רוב יצרניות הסלולר (אפל Apple, סמסונג Samsung, שיאומי Xiaomi ואחרות) מייצרות סמארטפונים ושעונים חכמים עם תמיכה בכרטיס eSIM. לכן, בעת רכישה של מכשיר סלולרי חדש, חשוב לוודא שהוא תומך ב-eSIM.
איפה ואיך לקנות?
מכיוון שלא צריך כרטיס פיזי, ניתן לרכוש ולהזמין פרופילי תקשורת על כרטיס eSIM אצל מספר ספקי תקשורת בארץ או בחו"ל. הנה כמה ספקים שאתם חייבים להכיר:
שם חברה | מידע נוסף |
---|---|
אייראלו Airalo | כרטיסי eSim מקומיים ובינלאומיים עם אינטרנט עבור מעל 200 מדינות ואזורים כניסה לאתר 15% הנחה בלעדית קוד קופון SHOPIL |
איסימו eSIMo | כרטיסי eSIM מקומיים ובינלאומיים עם אינטרנט מעל 200 מדינות ותמיכה אנושית 24/7 בעברית כניסה לאתר 15% הנחה בלעדית קוד קופון SHOP |
גלובל אי סים GlobaleSIM | כרטיסי eSim בינלאומיים עם אינטרנט עם תמיכה מעל 170 מדינות כניסה לאתר 10% הנחה בלעדית קוד קופון SHOP |
וויפליי Wifly | חבילות eSIM לחו"ל מעל 100 מדינות כניסה לאתר |